Factuur & tarieven

Alles over facturatie

Facturen 

Ongeveer een maand nadat je je hebt aangemeld bij Vaanster, ontvang je je eerste voorschotnota. Hierop zie je welke periode we bij je in rekening brengen. Dat is altijd een maand vooruit. Dus in januari sturen we een rekening voor februari enzovoorts. De eerste keer ontvang je twee nota's: een voor de maand waarin je bent ingeschreven en een voor de volgende maand. Daarna krijg je maandelijks één voorschotnota. Deze nota is een schatting van je maandelijkse kosten. Na een jaar maken we een jaarafrekening op waarin we je werkelijke kosten berekenen en dit verrekenen met je al betaalde voorschotnota's. 

Tarieven 

Als je inlogt op ‘Mijn Vaanster’ vind je onder het kopje “Mijn Tarieven” een overzicht van het variabele tarief en van de vaste tarieven.   

Nb: de tarieven in de onderstaande afbeelding zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.  

* Je geschatte jaarverbruik bepalen we het eerste jaar aan de hand van jouw woonoppervlakte. Na het opstellen van je eerste jaarafrekening is het werkelijk afgenomen aantal Gigajoule jouw geschatte jaarverbruik voor het komende jaar. Dit vermenigvuldigen we met het bedrag per Gigajoule. Het bedrag wat daaruit komt verdelen we in 12 termijnen.      

De Autoriteit Consument en Markt bepaalt jaarlijks in december onze tarieven voor het volgende jaar. Omdat je geen keuze hebt in je leverancier van warmte heeft de Overheid dit op deze manier voor ons geregeld. Zo ben je dus beschermd als onze klant. De ACM heeft ook nog een handige tarievenchecker op de site.