Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Voormalig postkantoor krijgt duurzame warmte- en koude-installatie

Zojuist hebben wij de contracten getekend voor een prestigieus project aan de Coolsingel; Post Rotterdam! Het voormalige postkantoor wordt verrijkt met een woontoren van 150 meter hoog met 305 appartementen, een vijfsterrenhotel en diverse retail. Voor deze appartementen en de overige 25.000 m2 mogen wij onze duurzame WKO-installatie gaan aanleggen.

Rijksmonument in skyline
Het oude postkantoor is een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam dat het bombardement van 1940 heeft overleefd. Het gebouw had daarna nog jarenlang dezelfde functie, namelijk het beheer van de posterijen. Bij de start van de renovatie stond het pand echter al 10 jaar leeg. De hoogste tijd, zo vonden de investeerders, om dit monument in hartje Rotterdam weer grandeur te geven.
De renovatie van het oude postkantoor wordt uitgevoerd met respect voor de monumentale status en de herbouw past tegelijk naadloos bij de skyline van Rotterdam.

Steeds groener
Rotterdam heeft ingezet op meer vergroening in de binnenstad. De nieuwe inrichting van de Coolsingel is daar een goed voorbeeld van; veel groen en gericht op voetgangers. Het nieuwe postkantoor zal die open groene lijn volgen. Zo zullen bewoners, hotelgasten en winkelend publiek elkaar ontmoeten in de publieke binnenpleinen die van verschillende kanten te bereiken zijn.
Als onderneming in duurzame energie kunnen wij ons goed vinden in die milieuvriendelijke lijn en gaan wij graag aan de slag om Post Rotterdam van duurzame warmte- en koude te voorzien.

Ga terug naar overzicht