Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Het verhaal van…

“Als je het allemaal zo goed weet, waarom koop je zo’n WKO-installatie dan niet zelf?”

Eigenlijk begon de start van Vaanster met deze uitdagende vraag. Ook toen het nog niet echt gebruikelijk was om binnen het vastgoed milieubewust te denken, geloofde ik al in duurzaamheid. Het besef dat er geen tweede aarde is en dat we er heel zuinig op moeten zijn, hield me bezig. Ik verdiepte me in hoe je zo duurzaam mogelijk energie uit de grond haalt en bracht het onderwerp regelmatig ter sprake.

Mijn gesprekspartner die in 2000 deze beproefde vraag stelde, was er dan ook van overtuigd dat ik die uitdaging wel aankon. Zonder enige echte ervaring heb ik vervolgens mijn eerste installatie gekocht. Daarna is het snel gegaan en met een behoorlijke dosis geluk; we mochten in zulke mooie projecten investeren. En de reden daarvoor was vrij simpel, zoals een grote opdrachtgever het eens samenvatte: ”Ach Jeroen, jullie waren in die tijd gewoon de enige aanbieder”.

Nu, vele jaren later, zijn we uitgegroeid tot marktleider in beheer en exploitatie van collectieve WKO-installaties. Een mooi resultaat als antwoord op bovenstaande vraag. En een opmaat om in meer milieubewuste projecten te investeren zodat we verder bij kunnen dragen aan de duurzaamheid van de aarde.

Ga terug naar overzicht